Fiber İnternet Nedir?

 

Fiber internet, internet teknolojisinin en yeni ve en hızlı ürünüdür. Türkiye’ de kullanımı giderek yaygınlaşan fiber internet, tablet, mobil cihaz ya da bilgisayara veri aktarımını sağlamak için fiber kablolarını kullanmaktadır. Fiber kabloların özelliği cam- elyaf türevindedir. Bu kablolar sayesinde birçok verinin daha hızlı bir şekilde aktarılması sağlanmaktadır. Fiber kablo kullanımı ile birlikte diğer internet çeşitlerinin erişim sağlayamadıkları hız kapsamında veri aktarımı söz konusudur. Bu özellikler doğrultusunda fiber internet kullanıcıları interneti daha aktif kullanabilmektedirler. Evde internet kullanımında Fiber’ i tercih etmeniz halinde internet kullanımınız hem daha keyifli bir hal alacak hem de kısa sürede birçok verinin yüklenmesini sağlayabileceksiniz.

 

Fiber İnternet Kullanımının Avantajları

 

Teknolojinin hızlı bir ürünü olan Fiber internet, son yıllarda Türkiye’ de çok sayıda internet kullanıcısı tarafından tercih edilmektedir. Evde internet kullanıcıları tarafından son yıllarda hem Türkiye’ de hem de dünyada Fiber internet kullanımının artmasında bazı faktörler etkili olmaktadır. Bu doğrultuda Fiber internetin avantajlarını genel olarak sıralamak gerekirse:

  • Fiber internet çok hızlı olduğu için veri aktarımını daha hızlı yapmaktadır.
  • Fiber internetin kullanmış olduğu fiber kablo altyapısından dolayı hem güvenli hem de kesintisiz hem de en uygun internet kullanımı sağlamaktadır.
  • Fiber internet abonesi olmak için telefon hattına gerek yoktur.
  • Fiber internet veri aktarımını sağlayan optik kablolar, ısınıp soğutma sistemine gereksinimi olan kablolara göre çevreye karşı daha duyarlıdır.
  • Fiber internet geleceğin en önemli internet teknolojisidir. İnternet alanında sağlanan bu teknolojik gelişmeler farklı bir kablo sistemi kullanmak yerine ışığın kablo içerisinden geçmesi üzerinde çalışmalar yapmaktadır.

Hem hızlı hem de en uygun internet kullanım avantajı sağlayan Fiber, kullanıcıların erişim hızını artırmakta ve daha fazla veriye ulaşmasını sağlamaktadır. Türkiye’ de Fiber internet kullanıcı hızı güncel olarak 1000-100 Mbps hızındadır. Bu hız sayesinde Fiber alt yapısının olduğu bütün alanlarda telefon hattına ihtiyaç olmadan dünya üzerinde ki en hızlı ve en uygun internete bağlanırsınız.

Genel